Smart home vinger touch

5 Smart Home trends om in de gaten te houden

Productmanager Smart Home & Office, Randy van WortDe ontwikkelingen in Smart Home gaan steeds sneller. Het is haast niet bij te houden wat, wie, waarom en hoe iedereen het nu doet en wat er nog gaat gebeuren. Daarom vijf belangrijke trends voor 2018 op een rij!

Twitter Randy van Wort Door Randy van Wort, Productmanager Smart Home bij BNS

1. Spraakbesturing
De impact van spraak is misschien wel groter dan iedereen verwacht. Vragen over het weer, verkeer, muziek en interactie met de technologie in huis heeft nog nooit zo natuurlijk gevoeld. Inmiddels is Amazon in miljoenen huishoudens wereldwijd actief. Onlangs is de Alexa app ook beschikbaar gesteld voor Nederland. Weer een doorbraak voor Smart Home oplossingen in Nederland.

2. Beveiliging is booming
Eén van de hot topics binnen de adoptie van Smart Home en Office oplossing is beveiliging. De traditionele beveiligingssystemen worden steeds meer DIY oplossingen. Slimme verlichting als je niet aanwezig bent, camera’s en deurbellen met slimme software, op afstand bedienbare slimme deursloten of een slimme detector die bij lekkage van gas of water de hoofdkraan dichtdraait in de meterkast. De mogelijkheden zijn legio.

3. Nieuwe standaarden
Eén van de redenen waardoor Smart Home maar niet van de grond kwam, was het gebrek aan één standaard. De afgelopen jaren zijn diverse Smart Home & Office protocollen zo doorontwikkeld dat ze beter met elkaar overweg kunnen. Hiermee is een keuze eenvoudiger te maken.

4. Ecosystemen en gateways
Kiezen voor een open systeem dat met veel apparaten en platformen samenwerkt? Of toch misschien een volledig gesloten systeem dat slechts met enkele “essentiële onderdelen” samenwerkt? Of toch de gouden middenweg? Wellicht meer een aandachtspunt dan trend maar deze strijd doet denken aan die van een aantal jaar geleden. Kijk bijvoorbeeld naar de strijd tussen de mobiel operating systemen (van o.a. Blackberry, iOS, Android, Nokia, Windows).

5. Online naar offline en always online
Cloud oplossingen maakte de adoptie van offline naar online laagdrempeliger. Hierdoor werd het mogelijk om veel verschillende apparaten en platforms met elkaar te verbinden. Netwerkbeveiliging en een stabiele internetverbinding zijn nog obstakels. Want wat als het beveiligingssysteem geen internet verbinding meer heeft? Door de ontwikkelingen van gateways wordt het echter voor iedereen mogelijk zijn eigen slimme omgeving ook lokaal te draaien. Wanneer de verbinding met het internet wegvalt, neemt het mobiele (back-up) netwerk over.« Terug

Comments are closed here.

Klantenservice

+31 (0)30 204 00 00
ISO

Contact

Witboom 2
4131 PL  Vianen
+31 (0)30 204 00 00
Email: sales@bns.nl

Copyrights 2019 - BNS Data Logistics B.V.