Cosmos

Cosmos

BNS Data Logistics ontwikkelde in 2006 Cosmos. Een totaal informatiesysteem voor het gehele logistieke proces. Dit online platform stelt onze klant in staat de bestelling van de goederen tot aflevering aan de (eind)gebruiker te sturen en monitoren. BNS vindt het belangrijk dat de data die wij hebben over deze processen toegankelijk is voor onze klanten. Voor inzage in logistieke processen, maar ook bijvoorbeeld om te gebruiken als input voor management rapportages op het vlak van marketing- en of productmanagement. 

Doordat BNS met eigen programmeurs werkt kunnen we flexibel en direct inspelen op de markt en klantspecifieke vragen. Cosmos geeft real-time inzicht en is overal waar online te gebruiken. Door deze constructie is er geen vertraging op rapportages. Daarmee onstaat inzage in actuele voorraden, orderstatus en picklijsten. Verder kan de klant met behulp van een API vanuit Cosmos software en firmware op alle serialized hardware – bijvoorbeeld modems – bijwerken en aanpassen. Klanten zien zo wat er met hun producten gebeurd, maar ook bij welke (eind)gebruikers welke hardware is afgeleverd.

De voordelen

 • Real-time reports
  Cosmos Online levert real-time reports. Direct inzage in het gehele logistieke proces. Van bestelling, verpakking tot het moment dat het pakket ons warehouse verlaat inzichtelijk.
 • Multi-user-environment
  De klant maakt zelf gebruikers aan. Geen vertraging dus op interne processen.
 • Overzichtelijke rapportages
  Cosmos biedt overzichtelijke rapportage exports o.a. naar Calc/Excel.
 • Advanced stock-management
  Uitgebreide inzage en ruimte op sturing in voorraadbeheer. Bijvoorbeeld via ‘stock-mailer’ – een e-mail met actuele voorraadstanden.
 • Track & Trace
  Pakketten zijn ook na het verlaten van ons warehouse eenvoudig te volgen door de track & trace code die gekoppeld is aan het pakket in inzichtelijk in Cosmos.

Klantenservice

+31 (0)30 204 00 00

Contact

Witboom 2
4131 PL  Vianen
+31 (0)30 204 00 00
Email: sales@bns.nl

Copyrights 2019 - BNS Data Logistics B.V.