De BNS Standaard

BNS meet succes niet alleen af aan het behalen van financiële resultaten. Wij leggen onszelf een standaard op wanneer het gaat om normen in Kwaliteit & Controle en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De BNS Standaard.

[De BNS Standaard Kwaliteit & Controle] ISO 9001

BNS ISO9001

Dat betekent dat wij voldoen aan hoge internationale eisen in kwaliteitsmanagement. Onze producten en diensten bieden dus garanties op het gebied van consistentie en betrouwbaarheid. BNS streeft ernaar de allerhoogste verwachting van onze partners te overtreffen in kwaliteit.

meer informatie

Waarom ISO9001?

Doordat we de belangrijke processen in ons bedrijf identificeren en optimaliseren kunnen we belangrijke kostenbesparingen doorvoeren voor onze partners. Focus hierin is efficiency. Daaarbij komt dat we, doordat we risico’s, kansen en bedreigen goed in kaart brengen, onze partners een voorsprong bieden ten opzicht van hun concurrenten die nog niet gecertificeerd zijn.

Wat betekent de ISO9001 standaard voor samenwerken met BNS?

De ISO9001 certificering toont niet alleen de betrouwbaarheid van onze processen maar biedt ook garanties op het vlak van kwaliteit en continuïteit in onze producten en diensten. Bij BNS staat klanttevredenheid namelijk centraal.

Zijn ICT-dienstverleners hiertoe verplicht?

Nee, er zijn geen wettelijke eisen die voorschrijven dat leveranciers hun bedrijfsprocessen certificeren. Toch is de ISO9001 certificering vaak een harde eis vanuit partners. Doordat BNS voldoet aan deze internationale eis kunnen partners van BNS eenvoudig denken aan marktuitbreiding in Europa. BNS bedient namelijk met vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland heel Noord West Europa.

Is het moeilijk om een ISO9001-certificering te krijgen?

Het is niet moeilijk om de ISO9001 te krijgen maar het vereist wel een cultuur in het bedrijf waarin iedereen zich continue (wil) bezig houden met het verbeteren van  kwaliteit. Kostenbesparing, levertijden verbeteren en operationele processen goed vastleggen leidt dan vervolgens wel tot operational excellence. BNS vindt het belangrijk dat onze klanten voor ons kiezen omdat we telkens bewijzen goed te presteren.

Best wel trots

BNS is er dus best trots op dat we met de ISO9001 certificering aantonen, aan hoge internationale eisen op het vlak van kwaliteit en betrouwbaarheid te voldoen. De certificering bestaat uit een 3-jarige cyclus van jaarlijkse audits waarbij een onafhankelijke partij vaststelt of BNS aan de eisen voldoet. Pas na beoordeling wordt het internationaal erkende certificaat verstrekt.

[De BNS Standaard Kwaliteit & Controle] ISO 27001

BNS ISO27001

BNS is ISO27001-gecertificeerd! Daarmee voldoen wij aan hoge eisen op het gebied van informatiebeveiliging rondom alle gegevens die wij beheren en verwerken. Maar wat betekent dit nu eigenlijk en waarom is dit in de BNS Standaard zo belangrijk..

meer informatie

Waarom ISO27001?

Het spreekt voor zich dat we altijd zorgvuldig met gegevens van klanten omgaan, maar het is wel belangrijk dat we dit ook kunnen aantonen. Bedrijven slaan steeds meer data online op en zijn hier ook van afhankelijk. Bescherming van data is daarmee cruciaal. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) onderstreept dit en toenemende cybercriminaliteit blijft de urgentie benadrukken. Steeds meer branches zijn daarom gebonden aan strenge regelgeving. Met het ISO27001 toont BNS aan de zaken op orde te hebben. Een goede zaak voor onze partners, zij kunnen met een gerust hart met ons samenwerken. Dat is de BNS Standaard!

Zijn ICT-dienstverleners hiertoe verplicht?

Nee, en dat is voor leveranciers van telecom en internetproducten wel iets om bij stil te staan. Je zou verwachten dat alles goed geregeld is bij een ICT-partner, maar de ISO27001-certificering is hierin echt wel ‘next level’.
In onze ogen zou deze certificering verplicht moeten zijn. Een ICT-dienstverlener speelt namelijk een cruciale rol in de continuïteit van veel organisaties. Als door beperkte beveiligingsmaatregelen iemand met kwade bedoelingen toegang krijgt tot data en systemen via een leverancier, dan levert dit grote problemen op. En niet alleen in continuïteit, maar ook met het oog op de hoge boetes die aan datalekken verbonden zijn.

Is het moeilijk om een ISO27001-certificering te krijgen?

Het is niet eenvoudig want de eisen zijn erg hoog. Uiteindelijk draait het erom hoe goed je het beleid op orde hebt. Gelukkig is verantwoordelijk werken voor BNS een hele belangrijke kernwaarde in onze bedrijfsvoering. Daardoor hadden we de zaken voor de certificering grotendeels al in orde en hebben we een aantal zaken alleen hoeven aanscherpen. Voor organisaties die nog niets geregeld hebben, is dit een ander verhaal.

Wat betekent dit voor samenwerken met BNS?

Klanten kunnen erop vertrouwen dat wij de juiste maatregelen treffen om hun gegevens veilig te houden. Door te kiezen voor een samenwerking met BNS sluiten zij risico uit. BNS is er dus best een beetje trots op dat we dit met de ISO27001 certificering kunnen aantonen.

[MVO] Erkend leerbedrijf

SBB BeeldmerkBNS is er trots op de titel van erkend leerbedrijf te dragen. Met deze titel laten wij zien mbo studenten op te leiden voor commercie en logistiek.

[MVO] Groene post

Groene post door BNSBNS draagt bij aan een beter milieu door post CO2-neutraal te versturen. Dat doen we met de Groene post van PostNL. Samen met PostNL compenseren wij zo onze CO2-uitstoot door te investeren in duurzame projecten.Bekijk het BNS CO2-neutraal certificaat

BNS hecht veel waarde aan de medewerkers en de mensen waarmee we samenwerken. Richtlijnen en voorschriften met betrekking tot wettelijke naleving, kwaliteit & controle, mensenrechten, anticorruptie en het milieu zijn geïntegreerd in de bedrijfsrichtlijnen. We verwachten bovendien van partners en medewerkers dat deze zich houden aan deze richtlijnen en voorschriften en moedigen hen aan verder te gaan dan alleen het voldoen aan basisvoorwaarden.

Klantenservice

+31 (0)30 204 00 00
ISO

Contact

Witboom 2
4131 PL  Vianen
+31 (0)30 204 00 00
Email: sales@bns.nl

Copyrights 2019 - BNS Data Logistics B.V.