Grandstream UCM6300

Grandstream’s communicatieplatform UCM6300! Een volledig beheers- en controleerbaar ecosysteem.

De COVID-19-pandemie veroorzaakt geen nieuwe vraag in unified communications. Werken op afstand is immers niets nieuws. Het is echter wel een trend die zich door de pandemie versnelt tot de standaard.

linkedin   Door Marco de Wolf, Productmanager BNS Data Logistics:

Bij onze leverancier Grandstream werken ze al jaren aan oplossingen die zowel flexibel in gebruik als veilig zijn. Het UCM6300-ecosysteem is daarin Grandstreams recentste innovatie met de meest actuele tools en mogelijkheden. Dit ecosysteem zorgt, zowel in gebruik als in beheer, voor een professionele en hoogwaardige oplossing voor communicatie en samenwerking op afstand en op locatie.

Grandstream’s communicatieplatform.Het UCM6300-ecosystem

Het UCM6300-ecosysteem bestaat uit 4 componenten:

  1. UCM6300-serie (IP-telefooncentrales),
  2. UCM RemoteConnect,
  3. Wave applicatie
  4. Grandstream Device Management System.

Het is belangrijk om te begrijpen wat de optelsom van deze onderdelen oplevert wanneer zij alle 4 samen worden ingezet. De oplossing als geheel creëert namelijk een volledig hybride communicatieplatform, waardoor bedrijven en gebruikers over een uitgebreid scala aan tools beschikken. De combinatie van die tools maakt het eenvoudig een complex netwerk op te zetten dat voldoet aan de operationele eisen van elke organisatie.

Om te begrijpen wat het UCM6300-ecosysteem als geheel kan, kijken we eerst naar elk afzonderlijk onderdeel.

De basis van het communicatieplatform: de UCM6300 IP PBX

Het hart van het ecosysteem is de UCM6300-serie IP PBX. Een telefooncentrale ingericht voor mobiliteits-, beveiligings-, video- en samenwerkingstools. De UCM IP PBX is het verbindingspunt voor alle componenten van het ecosysteem. Een compacte en krachtige apparaat, dat dient als de communicatie-backbone van elke organisatie. Beheer en configureer alle eindpunten via één enkele & veilige – online – portal. Het UCM6300-ecosysteem biedt krachtige vergader- en samenwerkingstools die toegankelijk zijn via desktops en bijvoorbeeld mobiele telefoons. Grote complexe organisaties (gebruikers en apparaten) zijn, zowel op locatie als op afstand, te beheren en configureren in één centraal verenigd platform.

UCM RemoteConnect

De UCM RemoteConnect is het 2e belangrijke onderdeel van het UCM6300-systeem. Deze cloudservice voor de UCM6300-serie IP-PBX heeft 2 belangrijke functies.

  1. Ten eerste kunnen netwerkbeheerders dankzij RemoteConnect elk aspect van een UCM6300-apparaat volledig vanuit de cloud configureren, bewerken en beheren. Dit wordt steeds belangrijker voor organisaties met meerdere kantoorlocaties en voor medewerkers op afstand die allemaal zijn verbonden via een centrale UCM6300.
  2. Vervolgens biedt RemoteConnect automatische NAT-firewall-traversal die externe gebruikers veilig verbindt met de IP-telefooncentrale. Dankzij het IT-vriendelijk beheer en de mogelijkheid van zero-touch-configuratie hoeven externe gebruikers hun apparaten alleen met internet te verbinden om te koppelen aan de organisatie. Een echte plug-and-play oplossing.

Wave

Wave is een desktop- en mobiele app voor spraak- en samenwerkingstools op afstand, het 3e onderdeel van het UCM6300-ecosysteem. Een gebruiksvriendelijk platform om op afstand aan vergaderingen, gesprekken en conferenties deel te nemen en te organiseren vanaf elke locatie. Daarnaast hebben de gebruikers van de UCM6300-serie, via Wave, toegang tot voor hun geselecteerde toestelnummers, vaste lijnen en is het zelfs mogelijk via mobiele nummers te bellen via de bijbehorende IP PBX. Wave gaat verder dan een standaard softphone-applicatie-aanbod, door o.a. de mogelijkheden in videoconferentie.

Grandstream Device Management System

GDMS, het sluitstuk van het UCM6300-ecosysteem, biedt organisaties de mogelijkheid om de implementatie van alle apparaten vanuit de cloud te configureren en beheren. Niet alleen de UCM6300 IP PBX beheren, maar ook endpoints en andere apparaten zijn dus beheersbaar via het communicatieplatform. GDMS heeft een eenvoudig te gebruiken interface waarmee beheer, beveiliging, het oplossen van problemen en – op afstand – firmware-upgrades mogelijk zijn. Daarnaast levert het relevante data voor statistische analyse. Apparaten worden gegroepeerd op locaties, groepen of modellen, afhankelijk van de netwerkvereisten. Ten slotte ondersteunt GDMS de TLS-codering en tweewegcertificaatverificatie en codering van alle apparaat-informatie.

Virtuele toer van de UCM6300 IP PBX

Het UCM6300-ecosysteem combineert een UCM6300 IP PBX, UCM RemoteConnect, Wave en Grandstream Device Management System om een hybride communicatieoplossing te creëren.

Klik hier voor een virtuele rondleiding door de UCM6300-serie. 

 

 

 « Terug

Comments are closed here.

Klantenservice

+31 (0)30 204 00 00
ISO

Contact

Witboom 2
4131 PL  Vianen
+31 (0)30 204 00 00
Email: sales@bns.nl

Copyrights 2019 - BNS Data Logistics B.V.