Retourverpakkingen schrappen om duurzaamheid

BNS Data Logistics verstuurt voor T-Mobile de internet alles-in-één pakketten zonder kartonnen retourverpakking. Zo vergroten wij de duurzaamheid van de internetleverancier.

BNS begon in 2018 met het schrappen van retourzenddoos bij de internet abonnementen. Daarmee werden naar schatting in 2019 ruim tweehonderdduizend zendingen niet meer voorzien van een retourverpakking. “Uit het oogpunt van duurzaamheid willen we geen onnodige verpakkingen verzenden”, zegt Arnoud Hersbach, innovation en development bij BNS. “in overleg met onze klanten versturen wij de eindgebruiker een retourwikkel mee in het pakket waarmee zij de producten na afloop van het abonnement kunnen retourneren.”

Inmiddels zijn veel logistieke processen verduurzaamd. Zo ondersteunen we onze partners, met het oog op de sector eis in 2050 emissie-neutraal te opereren. Een fikse uitdaging waar wij graag onze tanden inzetten. Niet alleen besparen we zo op verpakkingsmateriaal maar ook op de CO2-uitstoot die met de productie daarvan gepaard gaat. Verder zetten we het plastic dat overblijft uit de retourstroom van onze partners in voor de productie van nieuwe producten.

« Terug

Klantenservice

+31 (0)30 204 00 00

Contact

Witboom 2
4131 PL  Vianen
+31 (0)30 204 00 00
Email: sales@bns.nl

Copyrights 2019 - BNS Data Logistics B.V.