Testpanel lovend over Grandstream’s nieuwe draadloze WiFi IP telefoon

De officiële release van Grandstreams eerste draadloze WiFi IP-telefoon, de WP820 (eerder gepresenteerd als de WP800) komt dichterbij. Uit de feedback die Grandstream op de betaversie van de WP820 ontving van het testpanel bestaande uit serviceproviders, grote (telefonie) platformaanbieders en eindgebruikers, blijkt uit alles dat dit toestel een succesverhaal betreft. Alleen al uit het enorme aantal aanmeldingen voor de bèta-test blijkt dat Grandstream met deze telefoon een zeer breed publiek aanspreekt door voordelen in kosten, beheer en milieu.

Feedback testpanel WP820

Het testpanel was erg onder de indruk van de WP820. Vooral het roaming aspect van de telefoon bleek opvallend goed ten opzichte van andere telefoons. Dit betekent dat de gebruiker tijdens het bellen kan rondlopen tussen verschillende basisstations, zonder dat het gesprek tussentijds verbroken wordt. Dat maakt deze telefoon ideaal om in grotere panden draadloze telefonie via DECT te installeren mét de voordelen van VoIP. De handzaamheid van de telefoon, niet te groot en niet te klein en het feit dat de telefoon werkt via multicast paging is een groot pluspunt. Het voordeel van deze methode is dat de multicast-pagina een enkele SIP-oproep is in plaats van een conferentiegesprek met meerdere partijen. Dit vermindert de werkdruk op de PBX aanzienlijk, vooral wanneer het om een groot aantal apparaten gaat. Klanten die door het testpanel het toestel werden getoond waren zonder uitzondering zeer onder de indruk.

Wat verder opviel
Het kleurendisplay, Bluetooth-integratie (voor headsets, enz.), De analoge headset-aansluiting, ondersteuning voor dual-band, groot bereik en goede batterij (zowel in stand-by als in gebruik) vallen  op. De integratie met de GDS3710 en GDS3705 speelt hierin een grote rol. Dat biedt bijvoorbeeld enorme voordelen voor bedrijven en organisaties die met een geïntegreerd slim communicatiesysteem werken waarbij de toegang tot het gebouw ook via de telefoon geregeld wordt.

Hoe verhoudt zich de WP820 ten opzichte van de concurentie
De mogelijkheid om eenvoudig tussen AP’s te schakelen zonder verlies van verbinding of het laten vallen van gesprekken is duidelijk het grootste voordeel. De grootte van de telefoon, het formaat van het toetsenbord (met eenvoudig te gebruiken toetsen en softkeys), een langere levensduur van de batterij, de grootte van het scherm en het feit dat het in kleur is, zijn ook allemaal belangrijke voordelen. Ook hebben andere WiFi-telefoons die het testpanel gebruikten geen toegang tot multicast-paging of push-to-talk.

WiFi telefonie
In veel omgevingen werkt het draadloze netwerk feitelijk robuuster dan een bekabelde netwerk. Dat is bijvoorbeeld goed zichtbaar bij  bedrijven die grote investeringen in hun WIFI-infrastructuur doen om bijvoorbeeld individuele leeromgevingen voor studenten te ondersteunen. Ook veel werkstations worden mobiel en maken verbinding met draadloze netwerken, waardoor WiFi-spraak nog meer een mainstream-optie is.

Grandstream ontwikkelt momenteel ook WiFi-compatibele desktop IP-telefoons. Er wordt volop  geïnvesteerd in WiFi-spraak. De verwachting is dan ook dat het WiFi-compatibele IP-telefoons portfolio de aankomende jaren flink blijft uitbreiden.

Op maandag 20 augustus introduceert Grandstream een exclusieve eerste blik op deze bijzonder nieuwste toevoeging op het Grandstream-portfolio in een VideoTalk. Deelname aan deze VideoTalk kan via inschrijving.

« Terug

Klantenservice

+31 (0)30 204 00 00

Contact

Witboom 2
4131 PL  Vianen
+31 (0)30 204 00 00
Email: sales@bns.nl

Copyrights 2019 - BNS Data Logistics B.V.