5 tips voor het beveiligen van de thuiswerkplek

De wereldwijde COVID-19-pandemie en daardoor de toename van thuiswerken, dwingt bedrijven ook de thuiswerkplek te beveiligen. Werknemers moeten zich nog meer bewust zijn van online aanvallen. Voor IT-teams houdt dat in dat zij in een hele nieuwe omgeving werken en daar ervoor moeten zorgen dat de bedrijfsinfrastructuur, gegevens en communicatie veilig zijn. Bekijk de onderstaande 5 tips om te zien hoe bedrijven een veilige thuiswerkplek voor werknemers kunnen opzetten.

1.Wachtwoorden wijzigen – Het wijzigen van de wachtwoorden is een essentieel beveiligingsonderdeel die werknemers regelmatig zouden moeten uitvoeren. Veel bedrijven eisen al dat werknemers computerwachtwoorden of e-mailwachtwoorden elke 3-6 maanden bijwerken. Maar gedurende deze tijd in de thuiswerksituatie is het uitvoeren van een wachtwoordwijziging elke 1-2 maanden een beter idee. Daarnaast is het gebruik van de verschillende kleine letters, hoofdletters, cijfers en symbolen sterk aan te raden om een sterk wachtwoord te creëren. Niet alleen voor het gebruik van telefoon, laptop en andere persoonlijke apparaten of online tools zoals e-mail, projectbeheersystemen enz. – maar ook op het wifi-thuisnetwerk.

2.Stel een VPN in – Een VPN is een privé netwerk die versleutelde gegevens via een VPN-server uit wisselt. Bij een VPN-verbinding gaat de data door een VPN-tunnel of een versleutelde verbinding, zodat alleen jij en de VPN-server toegang hebben tot de informatie die wordt verzonden. Dit maakt surfen op internet veiliger, negeert gecensureerde sites en beschermt tegen hackers bij een openbare verbinding, zoals het thuisnetwerk. Het opzetten van een VPN voor uw bedrijf biedt werknemers een veilige manier om verbinding te maken met het kantoor en de bijbehorende bronnen wanneer werknemers zich mogelijk op een openbaar Wi-Fi-netwerk bevinden.

3.Beveilig het Wi-Fi-thuisnetwerk – Door thuiswerkers in hun netwerk een afzonderlijk werk Wi-Fi-netwerk op te laten zetten voor gebruik, kan een veiliger netwerk beter worden gegarandeerd. Ook door bijvoorbeeld de stijging in het netwerkgebruik voor schoolgaande kinderen is er een steeds grotere toename van  Wi-Fi-activiteit in huis. Daardoor wordt het netwerk kwetsbaarder. Door een extra netwerk op te zetten dat apart van anderen in het huishouden wordt gebruikt, kan worden voorkomen dat cyberaanvallen het bedrijfsnetwerk binnendringen. Stuur e-mails naar uw werknemers en herinner hen eraan om hun netwerkwachtwoord elke 30-60 dagen bij te werken.

4.Organiseer een beveiligingswebinar – . Door regelmatig een interne training / webinar te organiseren om de online thuis beveiliging te bespreken, zijn medewerkers zich meer bewust van de risico’s die het werken op afstand met zich meebrengen. Veel kantoormedewerkers zijn eraan gewend dat er een IT-team in de nabije omgeving beschikbaar is voor elk beveiligingsrisico. Voor de thuiswerksituatie betekent dit dat werknemers beter moeten worden voorgelicht over waar ze op moeten letten. Door regelmatig beveiligingswebinars te houden, blijven werknemers alert.

5.Firmware voor apparatuur regelmatig bijwerken – Veel werknemers hebben thuiswerkapparatuur gekregen. Om beveiligingsrisico’s te voorkomen, is het noodzakelijk dat de firmware van alle apparaten up-to-date is. Door de firmware van het apparaat bij te werken, is er een laag beveiligingsrisico en kunnen IT-managers eenvoudig controleren op eventuele kwetsbaarheden.

BNS biedt ondersteuning in het bijwerken van firmware op afstand in onze provisioningsdiensten. Neem contact op met onze partner en of productmanager voor meer informatie.

De COVID-19-pandemie is een drijvende kracht voor organisaties over de hele wereld om nieuwe manieren te vinden om verbonden te blijven en samen te werken. Met een uitgebreid personeelsbestand op afstand, bieden bedrijven hun werknemers meer apparaten en technologie dan ooit tevoren, en daarmee neemt de online kwetsbaarheid toe. Door de bovenstaande 5 tips te volgen, is de thuiswerkplek minder kwetsbaar voor cyberaanvallen.

 


 

« Terug

Klantenservice

+31 (0)30 204 00 00

Contact

Witboom 2
4131 PL  Vianen
+31 (0)30 204 00 00
Email: sales@bns.nl

Copyrights 2019 - BNS Data Logistics B.V.