Cisco IP-telefonie

Cisco IP-telefonie

Het internationaal opererende architectenbureau Slangen + Koenis ontwerpt sport- en zwemaccommodaties. Zij zochten voor de bouw van hun nieuwbouwkantoor naar een telecomoplossing waarmee zij een moderne en ook efficiënte werkplek konden creëren. Ten gevolge van de uitfasering van ISDN onderzochten zij mogelijkheden in het bellen over internet. Vandaar dat ‘Best Choice’-award winnende telefonie aanbieder ANNAbel de meest geschikte partner voor het leveren van een stabiel en kwalitatief communicatiesysteem bleek.

Stabiliteit en kwaliteit

Het bellen via internet bood het bureau een ongekend pakket aan nieuwe en geavanceerde telecom-faciliteiten.
■ Als eerste was het niet meer nodig om een eigen telefooncentrale te beheren.
■ Daarnaast kregen ze zo een complete telefooncentrale voor dezelfde prijs van één ISDN lijn.
■ Tot slot bepalen ze hiermee zelf eenvoudig online, via het dashboard, de app/plugin, de bereikbaarheid en bijvoorbeeld het aantal gebruikers.

Met kwaliteitseisen op het vlak van stabiliteit en gebruikersgemak viel de keuze zodoende op de telefoontoestellen van Cisco. De veelzijdigheid en meervoudige taalondersteuning van deze telefoons, waaronder ook Nederlands, sloten goed aan bij het wensen en eisenpakket van het internationaal opererende architectenbureau. Bovendien levert Cisco, als grondlegger van het SIP protocol*, zeer hoogwaardige en stabiele IP telefonie hardware. Anders gezegd was Cisco de meest logische keuze voor Slangen + Koenis.

*Het SIP protocol gebruikt men om te kunnen bellen over internet. 

Plug & play oplossing

Toestellen van Cisco bieden naast een luxe afwerking ook uitzonderlijke stabiliteit voor het bellen via internet. ANNAbel schakelde BNS als dienstverlener in om de IP-telefoons voorafgaand aan levering, met gebruikers specifieke gegevens te programmeren. Door middel van deze service ontstond een volledige plug & play oplossing. De hardware kon bij de klant direct worden aangesloten, maar haalde vervolgens zelf ook de juiste configuratie op. Met behulp van het beheer op afstand kunnen persoonlijke adresboeken worden geupload, firmware bij gewerkt  en bijvoorbeeld sneltoetsen worden ingesteld. Overal waar men het toestel in plugt, is dus de ingestelde data beschikbaar. Als gevolg werd het voor Slangen + Koenis eenvoudig de hardware in een flexibele werkomgeving te gebruiken.

Bovendien stelt deze dienst telefonieaanbieder ANNAbel in staat om service, op verzoek en op afstand te beheren. Dat kan dus gaan om storingen, wijzigingen in gebruikersgegevens, het aantal werkplekken aanpassen maar ook weer de allernieuwste firmware installeren, alles kan dus op afstand. Slangen + Koenis verbeterde zo de bereikbaarheid maar hoefde daarnaast ook geen ruimte en tijd beschikbaar te stellen voor een monteur. Ter illustratie: Op dezelfde wijze kunnen letterlijk duizenden telefoons op afstand worden ingericht.

Concluderend

Met deze unieke plug & play oplossing geeft ANNAbel nieuwe invulling aan het begrip – uitstekende service. Zo maken zij de overstap van ISDN naar bellen over internet eenvoudig en zorgeloos.

slangen + koenis Bellen met Annabel
Swammerdamweg 11
3401 MP IJsselstein
contact@slangenkoenis.nl
T +31 (0)30 6888044
Linnaeusweg 2
3401 MS IJsselstein
hoi@bellenmetannabel.nl
T: +31 (0)30 2020500
« Terug

Download klantverhaal als PDF

Klantenservice

+31 (0)30 204 00 00
ISO

Contact

Witboom 2
4131 PL  Vianen
+31 (0)30 204 00 00
Email: sales@bns.nl

Copyrights 2019 - BNS Data Logistics B.V.