Circulair ondernemen moet je gewoon doen

Een klein voorbeeld met grote impact. BNS verwerkt voor T-Mobile oude modems tot grondstof voor de muurbeugel van de mediaconverter.

Bij BNS staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel. Daar hoort ook milieubescherming bij. Het dagelijkse afval van consumenten en het bedrijfsleven neemt steeds verder toe en de schadelijke effecten op het milieu ook. Er worden een heleboel kunststoffen weggegooid. Dat kan anders. Daarom ondersteunen wij bij de afvalstroomverwerking onze partners in het circulair ondernemen.

T-Mobile

 

 

Zo stelt BNS al jaren de Internetpakketten van T-Mobile samen, verzendt deze en verzorgt de retourstroom. Monteurs van T-Mobile brachten de montage van de nieuwe bracket/muurbeugel voor de mediaconverter ter sprake. De montage bleek in de praktijk redelijk wat tijd in beslag te nemen. T-Mobile vroeg BNS een oplossing te zoeken.

Vanuit de retourstroom en refurbishmentdiensten die BNS voor T-Mobile verzorgd was er een consequente afvoerstroom van kunststof restmateriaal (bijvoorbeeld frontjes, kapjes en dopjes). BNS zocht naar een een veilige en verantwoordelijke manier om deze waardevernietiging te minimaliseren. Het hergebruik van materiaal, en dus kunststof restmaterialen terugbrengen naar een grondstof, is hierin een essentiële stap. Door deze principes door te voeren in het productieproces werd de schade voor mens en milieu beperkt.

Orange Plastics

 

 

In samenwerking met Orange plastics zocht BNS naar een oplossing. Een innovatief ontwerp was de uitkomst waarbij restmateriaal uit het refurbishment traject van T-Mobile werd ingezet voor een eenvoudig in te klikken muurbeugel. Orange Plastics kon de voorraad restmateriaal naadloos omzetten in een spuitgietbaar 3D-design. Zij hielpen haalbaarheid te beoordelen, en wezen op verbeterpunten. Na de eerste proefspuiting besloot een enthousiaste T-Mobile direct verder te gaan met de nieuwe muurbeugel voor de montage van hun media converter.

 

Kostenbesparing
Door te werken met het restmateriaal van T-Mobile ontstaat een enorme kostenbesparing. Er zijn geen afvoerkosten meer voor afvalproducten en er ontstaat door het gebruik van eigen materiaal een reductie in productiekosten. Bijvoorbeeld de assemblagetijd, voor montage, werd drastisch gereduceerd. Zo bespaarde T-Mobile niet alleen kosten op productie maar levert ook een betere service en verkorten zij de montagetijden aanzienlijk.

 

Het duurzaam inzetten van logistieke handelingen gaat over kostenefficiency en onze toekomst.

« Terug

Download klantverhaal als PDF

Klantenservice

+31 (0)30 204 00 00

Contact

Witboom 2
4131 PL  Vianen
+31 (0)30 204 00 00
Email: sales@bns.nl

Copyrights 2019 - BNS Data Logistics B.V.