Circulair ondernemen moet je gewoon doen

Een klein voorbeeld met grote impact. BNS verwerkt voor T-Mobile oude modems tot grondstof voor nieuwe producten.

Bij BNS staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel. Daar hoort ook milieubescherming bij. De afvalstroom van consumenten en het bedrijfsleven neemt steeds verder toe en daardoor de schadelijke effecten op het milieu ook. Er worden een heleboel kunststoffen weggegooid. Dat kan anders. Daarom ondersteunen wij bij de afvalstroomverwerking onze partners in het circulaire ondernemen met lifecycle fulfilmentdiensten.

T-Mobile

 

 

Zo stelt BNS al jaren de Internetpakketten van T-Mobile samen en verzorgt zowel de voorwaarste als retourlogistiek. Monteurs van T-Mobile brachten de montage van de nieuwe bracket/muurbeugel voor de mediaconverter ter sprake. De montage bleek in de praktijk namelijk veel tijd in beslag te nemen. T-Mobile vroeg BNS een oplossing te zoeken.

Vanuit de retourstroom en refurbishmentdiensten die BNS voor T-Mobile verzorgd was er een consequente afvoerstroom van kunststof restmateriaal (bijvoorbeeld frontjes, kapjes en dopjes). BNS zocht naar een een veilige en verantwoordelijke manier om deze waardevernietiging te minimaliseren. Het hergebruik van materiaal, en dus kunststof restmaterialen terugbrengen naar een grondstof, is hierin een essentiële stap. Door deze principes door te voeren in het productieproces beperken we de schade voor mens en milieu. De oplossing voor de muurbeugel bleek te liggen in een oplossing voor afvalverwerking. Een uiterst efficiënte win-win situatie dus.

Orange Plastics

 

 

In samenwerking met Orange plastics zocht BNS naar een oplossing. Een innovatieve oplossing lag in het hergebruik van restmateriaal uit de retourlogistiek van T-Mobile. De techneuten van BNS ontwikkelden een eenvoudig inklikbare muurbeugel. Orange Plastics zette restmateriaal uit de retourstroom om in een spuitgietbaar 3D-design. Na de eerste proefspuiting besloot een enthousiaste T-Mobile direct verder te gaan met de nieuwe muurbeugel voor de montage van de media converter.

 

Kostenbesparing

Door te werken met het restmateriaal van T-Mobile ontstond een enorme kostenbesparing. Er zijn geen afvoerkosten meer voor afvalproducten en er ontstaat, door het gebruik van eigen materiaal, een reductie in productiekosten en levertijd. De nieuwe beugel verkortte het aantal uren dat de monteurs bezig waren met assemblage. Zo bespaarde T-Mobile niet alleen kosten op productie maar levert bovendien een betere service.
 

Het duurzaam inzetten van logistieke handelingen gaat over kostenefficiëncy en onze toekomst.

« Terug

Download klantverhaal als PDF

Klantenservice

+31 (0)30 204 00 00
ISO

Contact

Witboom 2
4131 PL  Vianen
+31 (0)30 204 00 00
Email: sales@bns.nl

Copyrights 2019 - BNS Data Logistics B.V.