Retour logistiek

retourlogistiek

Naast het terughalen en verwerken van producten die aan het einde van hun gebruikstermijn zijn, zorgen wij ook voor zaken als inspectie, sortering, reparatie en herverpakking. Een essentieel component in dit proces is het verwijderen van de data die op de producten staat. Daarnaast ondersteunt BNS haar partners in klachtenafhandelingen en de administratieve en financiële verwerking van de retouren.

logocircel

Toenemende regelgeving

Producenten worden meer en meer verantwoordelijk gesteld voor het bewust (her)gebruik van grondstoffen. De belangrijkste wetgeving binnen Europa is de ‘Waste Electronic and Electrical Equipment Directive’ (WEEE, 2002). Het doel van deze wetgeving is om de jaarlijkse hoeveelheid afval door afgedankte apparatuur te laten afnemen;

logocircel

Financieel voordeel

Winst maken door veel te verkopen, is het doel van bijna elk bedrijf. Deze winst vervolgens laten verdampen door verliezen op retouren is natuurlijk niet slim. Er is veel geld te besparen in goed retourenmanagement. Een goed geplande retour logistiek biedt concurrentievoordeel om een bedrijf te laten groeien via meerdere kanalen.

logocircel

Groene reputatie

Het dagelijkse afval van consumenten en het bedrijfsleven neemt steeds verder toe en de schadelijke effecten op het milieu ook. Er wordt een heleboel weggegooid. Maar dat kan anders. Daarom houden wij bij de lifecyclemanagent diensten voor onze partners rekening met de circulaire economie. Als hergebruik echt niet meer haalbaar is, verzorgt BNS ook de afvalstroom waarbij we restmateriaal zoveel mogelijk opnieuw gebruiken.

 

In deze video legt Arnoud uit hoe wij duurzame retourlogistiek integreren in de processen van onze partners.

 

Laat voor meer informatie over de retourlogistiek-service van BNS je contactgegevens achter via onderstaand formulier

 

Klantenservice

+31 (0)30 204 00 00

Contact

Witboom 2
4131 PL  Vianen
+31 (0)30 204 00 00
Email: sales@bns.nl

Copyrights 2019 - BNS Data Logistics B.V.